Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Káposztás kifli

Megnézte: 4173
Fő számára: 2 személyre
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Előételek

Hozzávalók:

- 4 darab virsli
- 10 dkg savanyú káposzta
- 1 darab tojás
- 1 darab tojássárgája
- 25 dkg liszt
- liszt, a nyújtáshoz
- 1 dl tej
- 3,5 dkg élesztõ
- 1 teáskanál cukor
- 1 evõkanál tejföl
- 1 evõkanál vaj
- kapor
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Morzsoljuk bele az élesztõt a langyos cukros tejbe, és hagyjuk felfutni. Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojássárgájával, a vajjal, sóval, borssal és a kovásszal. Dagasszuk be, és hagyjuk 20-25 percig meleg helyen kelni. Lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra. Vágjunk a tésztából akkora háromszögeket, hogy elférjen bennük a virsli. Tegyük a tésztára a finomra vágott kaporral elkevert káposztát, rá a virslit, és jó szorosan tekerjük fel. Tegyük sütõlemezre, majd kenjük meg tojással, és elõmelegített sütõben 180 ¢XC-on süssük aranybarnára.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.