Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Galíciai húsos tészta

Megnézte: 3019
Fő számára: 4-6 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 2 vöröshagyma
- 120 g zsír
- 1 pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 kis chilipaprika, mag nélkül, apróra vágva
- 1 fej fokhagyma
- só és bors
- 300 g kolbász
- 90 g serrano sonka
- 250 g sovány sertéshús vagy borjúhús
- 3 kemény tojás
- 2 evõkanál finomra vágott petrezselyem
- 1 nagy paradicsom
- sáfrány
- 1 felvert tojás

Elkészítés:

250 g lisztet átszitálunk és összedolgozzuk fél evõkanál sóval, 90 ml olívaolajjal és hideg vízzel, majd egy órára félre tesszük.
A felvágott hagymát zsírban üvegesre pároljuk, majd adagoljuk a felvágott paprikát és fokhagymát. sóval és borssal fûszerezzük.
A tésztát kinyújtjuk, ketté vágjuk, de ne egyenlõ részre. A nagyobbikra halmozzuk a felkockázott húst, sonkát, kolbászt, a sült hagymát és a felkarikázott tojást. Legfelülre a paradicsomot rétegezzük, sóval és borssal fûszerezzük. A másik tésztával alaposan befedjük, villával megszúrjuk és a felvert tojásos sáfránnyal bekenjük. Elõmelegített sütõben egy óra alatt készre sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.