Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Borral párolt kínai kel posírozott tojással

Megnézte: 3316
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 70 perc
Kategória: Előételek

Hozzávalók:

- 1 kg kínai kel
- 4 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 8 tojás
- 6 dl zöldségleves
- kevés fehérborecet
- 1 csokor petrezselyem
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A kínai kelt szedjük leveleire, mossuk meg, csepegtessük le, és vágjuk félujjnyi vastag csíkokra. A forró vajban futtassuk meg a felszeletelt hagymát, dobjuk rá a kelcsíkokat, és locsoljuk meg a borral. Közepes tûzön pároljuk, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük, majd amikor kicsit összeesett, de roppanós, húzzuk le a tûzrõl. A posírozott tojáshoz a zöldséglevest a borecettel forraljuk fel, majd üssünk bele egy tojást, vegyük takarékra, és két evõkanál segítségével a fehérjét húzzuk a sárgájára, majd lassú tûzön 4-5 perc alatt posírozzuk, hogy a sárgája kicsit lágy maradjon. Tegyük kivajazott porcelántálba, hogy meleg maradjon, míg elkészítjük a többi tojást. Tálaláskor a kelt halmozzuk tányérokra, és fektessünk a közepükre két-két posírozott tojást. Forrón kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.