Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Bomba-jó torta

Megnézte: 3618
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

- 1 db készen vett piskótatekercs /vagy sütjük/

Töltelékhez:
- 1./ 150 gr vaj vagy margarin
- 100 gr porcukor
- 4 tojás sárgája
- 2 evõkanál rum vagy málnaszörp

A bombához:
- 5 tojás sárgája
- 120 gr cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1 mk õrölt fahéj
- 2 púpozott evõkanál kakaó
- 2,5 dl tej
- 100 gr étcsokoládé
- 15 gr zselatin
- 2,5 dl tejszín, kevés rum

Elkészítés:

Ezt a parádés tortát két menetben készítjük el. A kész, vagy magunk sütötte piskótatekercset vékonyan megkenjük a krémmel: 1./ a vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a rumot (ha gyerekek is esznek belõle, akkor a málnaszörpöt). Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és éjszakára hûtõbe tesszük.

Második menet, \"bomba\": a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, fahéjjal és kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, állandóan keverve a tojásos masszához adjuk és gõz fölött besûrítjük. Még melegében hozzáadjuk a megáztatott zselatint, jól elkeverjük és kihûtjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény tejszínhabot.

Ekkor kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk vele egy gömbölyded hasú üveg vagy porcelántálat -amolyan fél futball-labda formájút- belesimítjuk a krém felét, aztán egy sor szeletelt piskótatekercs következik, végül a maradék krém (ha még maradna a piskótatekercsbõl, a tetejére rendezzük). Lefedjük és legalább 3-4 órára a hûtõbe tesszük.

Tálaláskor egy mintázat nélküli tálra borítjuk (ha nem akar kijönni, pár pillanatra meleg vízbe süllyesztjük, vigyázva nehogy vizet kapjon!), meghintjük egy kevés rummal.
Tortaszerûen szeljük, de a világést ne díszítsük semmivel, úgy finom és gyönyörû, ahogy van!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.