Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Hortobágyi rostélyos

Megnézte: 5815
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 4 szelet (80 dkg) kicsontozott rostélyos
- só, bors
- 10 dkg liszt
- 1/2 dl olaj
- 8 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 1 kk. pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg paradicsom
- 60 dkg zöldpaprika
- petrezselyem

A puliszkagaluskához:
- 1/2 l víz
- 15 dkg kukoricadara
- 5 dkg margarin
- 2 ek. olaj
- 1 kk. só

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd lisztbe forgatva forró olajon átsütjük. Az olaj felét átöntjük egy másik edénybe, apró kockákra vágjuk a szalonnát, a hagymát felaprítjuk, majd mindkettõt megpirítjuk benne. A fokhagymát összezúzzuk, majd a pirospaprikával és a vízzel együtt a hagymás szalonnához adjuk. Amikor felforrt, beletesszük húst. Lefedjük, és párolni kezdjük. A paradicsomot meghámozzuk, majd a paprikával együtt felszeleteljük, és a húshoz adjuk. Készre pároljuk, majd sót és borsot szórunk bele. Puliszkagaluskával tálaljuk.

A puliszkagaluska elkészítése: a sót beletesszük a vízbe, és felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Amikor megdagad, levesszük a tûzrõl, lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a margarint, majd olajos evõkanállal galuskákat szaggatunk belõle.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.