Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Burgonyakrémleves

Megnézte: 2197
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 50 dkg burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dkg vaj
- 1 l zöldségleves
- másfél dl fehérbor
- 1 csokor vegyes zöldfûszer
- zeller, kakukkfû, kapor, petrezselyem

Elkészítés:

A megtisztított, kockákra vágott burgonyát 1 liter enyhén sós vízben fõni tesszük. Kb. 20 perc múltán hozzáadjuk az evõkanálnyi lisztbõl és hideg tejbõl simára kevert habarást, s gyorsan kevergetve felfõzzük. Krumplinyomóval összetörjük, felöntjük csont- vagy húslével. leveses­tálban jól eldolgozzuk a vajat a tojássárgájával, ráöntjük a forró levest, és a merõkanállal kevergetve beleszórjuk a zöldpetrezselymet és ízlés szerint borsot. Vajban pirított zsemlekockát is kínálhatunk hozzá.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.