Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Babos sertésragu

Megnézte: 2666
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 70 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 50 dkg szárazbab
- 60 dkg sertéscomb
- zöldségleves
- fél dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csípõs zöldpaprika
- 1 piros színû paprika
- 3 szál friss zellerlevél
- õrölt kömény
- só, õrölt bors

Elkészítés:

Az elõzõ este beáztatott babot bõ zöldséglevesben fõzzük puhára, majd szûrjük le. A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd a kockákra vágott húst, és süssük fehéredésig. Ezután fûszerezzük sóval, borssal, köménnyel, majd öntsünk alá két deci vizet. Fedõvel letakarva, közepes tûzön pároljuk meg a húst háromnegyedig. Ha túlságosan elpárolgott a szaftja, vízzel pótoljuk, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott paprikákat, a felaprított zellerlevelet és a fõtt babot. Az egészet lazán keverjük össze, és közepes tûzön, fedõ nélkül fõzzük készre. Amikor elkészült, szedjük tányérokra, és forrón kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.