Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tejfölös halleves

Megnézte: 2056
Fő számára: 6-8 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 30 dkg ponty
- 1 babérlevél
- 3 szem feketebors
- 20 dkg vegyes zöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál porcukor
- só
- liszt
- kevés zsiradék
- 1/2 citrom
- tejföl

Elkészítés:

A hal megtisztítása után vágjuk le a ponty fejét, farkát és további kis darabokat, majd sózzuk be az egészet. Egy edényben tegyük fel fõni ezeket 6 dl vízben, a borssal és a babérlevéllel. A zöldségeket pároljuk meg a zsiradékban. Mikor a halhús megpuhult, leszûrjük a levét, és leszedjük a hal húsát a porcokról. A porcukorból, a lisztbõl és a zúzott vöröshagymából készítsünk rántást, majd keverjük el a hallével, tegyük ebbe bele a zöldségeket, ízesítsük a citrom levével, és fõzzük, míg minden megpuhul. Még mielõtt tálalnánk keverjük el benne a tejfölt, majd kínáljuk a hallal.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.