Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Ázsiai sertéssült ananászos rizzsel

Megnézte: 2414
Fő számára: 2 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 50 dkg sertéscomb
- 3 evõkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evõkanál szójaszósz
- csipetnyi pirospaprika

Az ananászos rizshez:
- 40 dkg ananász
- 1 hagyma
- 15 dkg thai rizs
- 2 evõkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg mogyoró
- 1 kávéskanál koriandermag
- õrölt bors

Elkészítés:

A húst vékony szeletekre vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt és a pirospaprikát. Összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 1 órára hûtõbe tesszük. A kókuszreszeléket a tejben 5 percig fõzzük, majd leszûrjük. Az ananászt apróra vágjuk, a hagymát meghámozzuk, és felaprózzuk. A rizst az olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, az ananászt, a cukrot, a kókuszos tejet, és borssal megszórjuk. Lefedjük, és kislángon, fél óráig fõzzük, ha szükséges, idõnként kevés forró vízzel feltöltjük. A húst folyamatosan kevergetve, aranyszínûre pirítjuk. A mogyorót és a koriandermagot világosra pirítjuk. A fõzés vége elõtt 2 perccel hozzáadjuk a rizst. Külön-külön meleg tálba tesszük a húst és rizst, úgy kínáljuk.

Tipp: Vegetáriánus módon is készíthetjük, ha sertéshús helyett tofut használunk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.