Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt és a pirospaprikát. Összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 1 órára hûtõbe tesszük. A kókuszreszeléket a tejben 5 percig fõzzük, majd leszûrjük. Az ananászt apróra vágjuk, a hagymát meghámozzuk, és felaprózzuk. A rizst az olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, az ananászt, a cukrot, a kókuszos tejet, és borssal megszórjuk. Lefedjük, és kislángon, fél óráig fõzzük, ha szükséges, idõnként kevés forró vízzel feltöltjük. A húst folyamatosan kevergetve, aranyszínûre pirítjuk. A mogyorót és a koriandermagot világosra pirítjuk. A fõzés vége elõtt 2 perccel hozzáadjuk a rizst. Külön-külön meleg tálba tesszük a húst és rizst, úgy kínáljuk.
Tipp: Vegetáriánus módon is készíthetjük, ha sertéshús helyett tofut használunk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.