Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Bajai halászlé

Megnézte: 2628
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 kg ponty
- 15 dkg hagyma
- 5 dkg házi paprika
- 2 dkg só
- 10 dkg paradicsom
- 5 dkg zöldpaprika
- 2-3 cseresznyepaprika
- 4 adag gyufatészta

Elkészítés:

A hal pikkelyét, fejét, farkát és uszonyát eltávolítjuk, majd a törzsét szeletekre vágjuk. A hagymát felaprózzuk, majd egy lábosba tesszük a hallal és 3 liter vízzel együtt. sózzuk, majd a paradicsomot és a paprikákat beletesszük. Addig fõzzük, amíg a hal teljesen megpuhul, majd az idõközben megfõtt gyufatésztával tálaljuk.
Gyufatészta a bajai halászléhez:
4 tojáshoz annyi lisztet adunk, hogy kemény tésztát tudjunk belõle gyúrni. Ezután nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd gyufaszál nagyságúra metéljük. sós vízben kifõzzük õket.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.