Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Garnélás batyuk

Megnézte: 2276
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 40 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 400 g garnéla
- 150 g csiperkegomba
- 125 g szójacsíra (lehetõleg lecsepegtetett)
- 1 piros csilipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 újhagyma
- kb 2 centiméter nagyságú gyömbér
- 2 evõkanál felaprózott koriander (petrezselyemzöld is lehet)
- 2 evõkanál étolaj
- 1 evõkanál szezámolaj
- 1 teáskanál étkezési keményítõ
- 1 evõkanál szójaszósz
- 5 evõkanál hoiszinszósz
- 2 evõkanál rizsbor (sherry is lehet)
- 5 evõkanál facsart narancslé
- 1 csomag rizspapír
- só
- bors
- cukor

Elkészítés:

Az újhagymát mossuk meg, és vágjuk le róla zöld részét. Ez utóbbit aprózzuk fel, a fehér részt pedig vágjuk karikákra. A csiperkegombát mosás után csíkozzuk fel. A csilipaprikát aprózzuk fel. A gyömbért és a fokhagymát hámozás után szintén aprózzuk fel. A csilipaprikát, a gyömbért, a fokhagymát, az újhagymát és a gombát keverjük össze. A garnélákat forró vízzel forrázzuk le, majd vágjuk kettõ õket a vízbõl kivéve. A garnélákban megtaláljuk a kis fekete húrszerû belüket, melyet eltávolíthatunk. A garnélákat ezután kenjük be alaposan keményítõvel.
A tegyük félre a garnélák és a zöldségkeverék felét. Ezeket tegyük rá egy evõkanál felhevített olajra, és adjunk hozzá egy kevéske szezámolajat. Ezt a keveréket fûszerezzük meg sóval és borssal. 4-5 percig így pirítsuk meg, miközben ízesítjük rizsborral, cukorral, szójaszósszal és korianderrel. Ha elkészültünk az egyik felével, a másik felét ugyanígy készítsük el.
A rizspapírlapokat hideg vízbe mártsuk, majd terítsük ki õket. Addig hagyjuk állni míg ki nem fehérednek. 2-2 lapot fektethetünk egymásra, majd ezeket egyenletesen kenjük meg a garnélás mártással. Szórjuk rá a szójacsírát, és jó szorosan tekerjük fel. A narancslevet és a hoiszinszószt összekeverve mártást készíthetünk, amibe fogyasztás elõtt mártsuk bele a garnélás batyukat.
Jó étvágyat.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.