Elkészítés:
Az újhagymát mossuk meg, és vágjuk le róla zöld részét. Ez utóbbit aprózzuk fel, a fehér részt pedig vágjuk karikákra. A csiperkegombát mosás után csíkozzuk fel. A csilipaprikát aprózzuk fel. A gyömbért és a fokhagymát hámozás után szintén aprózzuk fel. A csilipaprikát, a gyömbért, a fokhagymát, az újhagymát és a gombát keverjük össze. A garnélákat forró vízzel forrázzuk le, majd vágjuk kettõ õket a vízbõl kivéve. A garnélákban megtaláljuk a kis fekete húrszerû belüket, melyet eltávolíthatunk. A garnélákat ezután kenjük be alaposan keményítõvel.
A tegyük félre a garnélák és a zöldségkeverék felét. Ezeket tegyük rá egy evõkanál felhevített olajra, és adjunk hozzá egy kevéske szezámolajat. Ezt a keveréket fûszerezzük meg sóval és borssal. 4-5 percig így pirítsuk meg, miközben ízesítjük rizsborral, cukorral, szójaszósszal és korianderrel. Ha elkészültünk az egyik felével, a másik felét ugyanígy készítsük el.
A rizspapírlapokat hideg vízbe mártsuk, majd terítsük ki õket. Addig hagyjuk állni míg ki nem fehérednek. 2-2 lapot fektethetünk egymásra, majd ezeket egyenletesen kenjük meg a garnélás mártással. Szórjuk rá a szójacsírát, és jó szorosan tekerjük fel. A narancslevet és a hoiszinszószt összekeverve mártást készíthetünk, amibe fogyasztás elõtt mártsuk bele a garnélás batyukat.
Jó étvágyat.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.