Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sült keszeg paradicsommal

Megnézte: 3123
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 70 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 3 konyhakész keszeg
- 75 dkg paradicsom
- 30 dkg olajbogyó (magozott)

A szószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 citrom (leve)
- 5 evõkanál olaj
- 2 evõkanál koriander (apróra vágott)
- 1 kávéskanál õrölt kömény
- 1 kávéskanál pirospaprika
- pirospaprika (csípõs)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A szószhoz a hagymát felkockázzuk, a zúzott fokhagymával, a citromlével, az olajjal, a korianderrel, a fûszerekkel, csipetnyi sóval összekeverjük. A halat szárazra töröljük. A máz negyedét félretesszük, a többivel kívül-belül bekenjük a halat. Folpackkal lefedjük, és 4 órára hûtõbe tesszük. A paradicsomokat felkarikázzuk. Olajjal kikent tûzálló tálba tesszük a halakat, a paradicsomokkal lefedjük, és Delikáttal meghintjük. A maradék szósszal meglocsoljuk, és forró sütõben, a levével gyakran locsolgatva megsütjük. Az olajbogyókat 5 percre forró vízbe tesszük, majd lecsöpögtetjük, és a sütés félidejében a hal köré rendezzük. Melegen, a formában tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.