Elkészítés:
A hátszínt nyitott szeleteléssel szeleteljük fel, klopfoljuk ki, és sózzuk, borsozzuk meg. A töltelékhez a meghámozott, héjában fõtt burgonyát és a gépsonkát vágjuk vékony csíkokra, majd tegyük keverõedénybe. A tojássárgákat az olvasztott vajjal meg a tejföllel keverjük simára, és adjuk a sonkás burgonyához Keverjük össze, sóval, borssal fûszerezzük, és forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tölteléket osszuk el a hússzeleteken, a két oldalukat hajtsuk be, majd nem túl szorosan göngyöljük fel. Kötözõzsineggel kössük össze, és forró olajban süssük pirosra minden oldalukat. A visszamaradt zsiradékban futtassuk meg a felaprított hagymát, majd a nagyobb darabokra vágott sárga- és fehérrépát. Pirítsuk tovább, és tegyük vissza a hústekercseket. Öntsük rá a bort, és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Sóval, borssal, babérlevéllel fûszerezzük, és fedõvel letakarva pároljuk puhára. Amikor elkészült, a roládokat vegyük ki a párolólébõl, majd a visszamaradt zöldséges szaftot a tejfölös habarással sûrítsük be. Ha túl sûrû lenne, kevés vizet öntsünk hozzá. Amikor felforrt, turmixoljuk krémesre, és ízesítsük a mustárral, a cukorral meg a citrom levével. Tálaláskor tegyük a formázott párolt rizs mellé a felszeletelt rostélyost, és locsoljuk meg a mártással.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.