Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldséges hústekercs

Megnézte: 4004
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 130 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 1 szelet 65 dekás borjúhús
- 40 deka darált borjúhús
- 10 deka zöldborsó
- 4 deka reszelt sajt
- 20 deka spárga
- 2 sárgarépa
- 1 tojás
- száraz fehérbor
- szerecsendió
- só, bors, olaj

Elkészítés:

A spárgát, a sárgarépát és a zöldborsót külön-külön megfõzzük. Asztalra kiterítjük a hússzeleteket, megsózzuk és megborsozzuk. A darált húst edénybe helyezzük, hozzáadjuk a tojást, a sajtot, megsózzuk, megborsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Az így kapott tölteléket a szelet húsra kenjük, majd a zöldséggel is befedjük, miután a sárgarépát apró csíkokra vágtuk. A húst feltekerjük, majd a tekercset összevarrjuk, s kiolajozott edénybe helyezzük. Megpirítjuk, majd fél pohár borral megöntözzük. Körülbelül 2 órán át lassú tûzön sütjük. A varrást eltávolítjuk, a húst langyosan felszeleteljük, majd a sütés során keletkezett szósszal megöntözzük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.