Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Húsgombóc madridi módra

Megnézte: 2473
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 110 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 3/4 kg borjúhús
- 1/4 kg húsos szalonna
- 2 kanál vágott petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- õrölt paprika

A szószhoz:
- 1 dl olaj
- 1 vöröshagyma és 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 kg érett paradicsom
- 1 kanál liszt
- 2 dl fehérbor
- 5 dl húsleves
- 1 babérlevél
- A körethez:
- 1/2 kg burgonya
- 1/4 kg megtisztított borsó
- 1 kanál vágott petrezselyem
- 1 kemény tojás

Elkészítés:

Ledaráljuk a húst és a szalonnát, ezután hozzádolgozzuk a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, a tojást és a zsemlemorzsát. sóval és paprikával ízesítjük, majd kis gombócokat gyúrunk belõle. 2-3 percig forró olajban megsütjük.
A felvágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a lisztet, a bort, a felkockázott paradicsomot és a babérlevelet. 10 percig pároljuk, majd botmixerrel összekeverjük és végül a gombócokra öntjük, együtt pedig még 10 percig pároljuk.
Köretnek sós vízben párolt borsót és sült burgonyát kínálunk. Cikkelyekre vágott kemény tojással és petrezselyemmel díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.