Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Spárgakrémleves sonkagombócokkal

Megnézte: 2036
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 50 dkg fehér spárga
- 1,5 evõkanál liszt
- 8 dl zöldségleves
- 4 dkg vaj
- 1,5 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- õrölt bors
- só

a levesbetéthez:
- 30 dkg fõtt-füstölt sonka
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A vajban futtassuk meg a meghámozott és kisebb darabokra vágott spárgát. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a zöldséglevessel. Amikor felforrt, 15 percig fõzzük kislángon, majd turmixoljuk krémesre, és szûrjük le. Újból forraljuk fel, majd a tûzrõl levéve öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a petrezselyemmel. A levesbetéthez a sonkát vágjuk apró kockákra, majd gyúrjuk össze a beáztatott, kinyomkodott zsemlékkel, a tojásokkal, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a petrezselyemmel. Annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen formálható masszát kapjunk. Formázzunk belõle diónyi gombócokat, majd forrásban lévõ sós vízben fõzzük puhára, és szûrjük le.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.