Elkészítés:
A kakukkfû ágat 5 dl vízbe tesszük, és felforraljuk, majd levesszük a tûzrõl. Az édeskömény külsõ kemény leveleit leszedjük, a belsejét kockákra vágjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és robotgépben finomra pépesítjük. Beletesszük a forró vízbe, elkeverjük, felforraljuk, 10 percig fõzzük, majd kivesszük a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük a levet, és félretesszük. Belemorzsoljuk a kétszersültet, beleszórjuk a köménymagot, végül belekeverjük a tojássárgáját és a joghurtot. Ha túl sûrû lenne, vízzel hígítjuk, ha túl folyós, joghurtot teszünk még bele. Amikor már nem meleg, 3 órára hûtõbe tesszük. A levest jéghideg tányérokba adagoljuk, megszórjuk pirospaprikával, apróra vágott sonkával meg snidlinggel.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.