Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csõben sült angolzeller

Megnézte: 7495
Fő számára: 2 személyre
Elkészítési idő: 35 perc
Kategória: Köretek

Hozzávalók:

- 2 angol zeller
- 10 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 5 dl tej
- 15 dkg Edami sajt
- 1 liter zöldségleves
- só, õrölt bors
- a forma kikenéséhez 2 evõkanál olaj

Elkészítés:

Az angol zeller végeit vékonyan vágjuk le, szedjük száraira, és jól mossuk meg. A zöldséglevesben fõzzük roppanósra, szedjük ki, csepegessük le, és a kiolajozott tepsiben terítsük el. A sajtos gratin mártáshoz az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, úgy hogy fehér maradjon, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve fõzzük krémesre. Ha túl sûrû a mártás, a zeller fõzõlevébõl adjunk hozzá, hogy krémes állaga legyen. Szórjuk bele a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük a tepsibe rakott zellerszárakra. Szórjuk rá a maradék sajtot, 200 °C-os sütõben süssük pirosra, és forrón kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.