Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Pórékrémleves

Megnézte: 2203
Fő számára: 2 személyre
Elkészítési idő: 50 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 2-2 póréhagyma és mogyoróhagyma
- 1-1 nagy krumpli és zellerszár
- 1 liter zöldségleves (leveskockából)
- 2 dl kaukázusi kefir
- babérlevél
- 5 dkg füstölt tarja
- olívaolaj
- szerecsendió
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Megfõzzük a zöldséglevest, és félretesszük. A póréhagymát megtisztítjuk, az alsó, szárazabb részét levágjuk, a fehér és halványzöld részét felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a mogyoróhagymákat negyedekre vágjuk, a zellert feldaraboljuk. Egy fazékban, néhány evõkanál olajban, állandóan kevergetve megpirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük a zöldséglevessel, és beletesszük a babérlevelet. Befedjük, és 25 percig közepes lángon fõzzük, majd a babérlevelet kiszedjük. A kis kockákra vágott tarját egy serpenyõben megpirítjuk, majd itatósra szedve megszárítjuk. A levest levesszük a tûzrõl, néhány pórékarikát és hagymagerezdet félreteszünk, a maradék levesbe belekeverjük a kefirt, megsózzuk, és botmixerrel pürésítjük vagy összeturmixoljuk. Tányérokba osztjuk, meghintjük szerecsendióval, és pórékarikákkal díszítve tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.