Elkészítés:
A vaj felét elõhevítjük, és az aprólékot átpirítjuk benne. Felengedjük egy liter hideg vízzel, kissé megsózzuk, és felforraljuk. A répákat és a zellert kis kockákra vágva hozzáadjuk az aprólékhoz, és együtt tovább fõzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzátesszük a cikkekre vágott gombát. Borssal ízesítjük, majd néhány percig még tovább fõzzük. Közben a maradék vajból és a lisztbõl világos rántást készítünk. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és kevés vízzel felengedjük. Habverõvel simára keverjük. Hozzáöntjük a leveshez, és kislángon alaposan kiforraljuk. Betétként külön kifõzött tésztát adhatunk hozzá.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.