Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Magyaros csirkeaprólék-leves

Megnézte: 2934
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 40 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 40 dkg csirkeaprólék
- 10-10 dkg fehérrépa és csiperkegomba
- 20 dkg sárgarépa
- 1 db zellergumó
- 2 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dkg liszt
- mokkáskanál pirospaprika
- õrölt fehér bors
- só

Elkészítés:

A vaj felét elõhevítjük, és az aprólékot átpirítjuk benne. Felengedjük egy liter hideg vízzel, kissé megsózzuk, és felforraljuk. A répákat és a zellert kis kockákra vágva hozzáadjuk az aprólékhoz, és együtt tovább fõzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzátesszük a cikkekre vágott gombát. Borssal ízesítjük, majd néhány percig még tovább fõzzük. Közben a maradék vajból és a lisztbõl világos rántást készítünk. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és kevés vízzel felengedjük. Habverõvel simára keverjük. Hozzáöntjük a leveshez, és kislángon alaposan kiforraljuk. Betétként külön kifõzött tésztát adhatunk hozzá.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.