Elkészítés:
A kukoricát szûrjük le, a levét tegyük félre. Olvasszuk fel a vajat, szórjuk bele a kukoricát, keveset tegyünk félre a tálaláshoz, és kissé pároljuk át. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, öntsük fel a zöldséglevessel, és forraljuk fel. Ízesítsük sóval, cukorral, majd 10 perc lassú fõzés után turmixoljuk össze. Tegyük vissza a tûzre, és öntsük hozzá a tejszínt. Ha elérte a forráspontot, húzzuk félre. A levesbetéthez a zsemléket vágjuk kisebb kockákra, terítsük szét egy tepsiben, és forró sütõben pirítsuk aranybarnára. Tálaláskor a levest merjük tányérokba, szórjuk meg a félretett kukoricával, és a pirított zsemlekockával. Petrezselyemmel díszíthetjük.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.