Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kukorica-krémleves pirított zsemlekockával

Megnézte: 2808
Fő számára: 8 személyes
Elkészítési idő: 40 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 70 dkg kukoricakonzerv
- 4 dkg vaj
- 2 evõkanál liszt
- 9 dl zöldségleves
- 2 dl tejszín
- 2 zsemle
- petrezselyem
- kevés cukor
- só

Elkészítés:

A kukoricát szûrjük le, a levét tegyük félre. Olvasszuk fel a vajat, szórjuk bele a kukoricát, keveset tegyünk félre a tálaláshoz, és kissé pároljuk át. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, öntsük fel a zöldséglevessel, és forraljuk fel. Ízesítsük sóval, cukorral, majd 10 perc lassú fõzés után turmixoljuk össze. Tegyük vissza a tûzre, és öntsük hozzá a tejszínt. Ha elérte a forráspontot, húzzuk félre. A levesbetéthez a zsemléket vágjuk kisebb kockákra, terítsük szét egy tepsiben, és forró sütõben pirítsuk aranybarnára. Tálaláskor a levest merjük tányérokba, szórjuk meg a félretett kukoricával, és a pirított zsemlekockával. Petrezselyemmel díszíthetjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.