Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát a felforrósított olajban pirítsuk világosbarnára. Ezután tegyük bele a félkarikákra vágott sárga- és fehérrépát, és pirítsuk még pár percig. Öntsük fel a zöldséglevessel, majd lassú tûzön fõzzük roppanósra. Adjuk hozzá az ecetes céklát és a levét is, majd sózzuk, borsozzuk meg. Fõzzük még15-20 percig, majd sûrítsük be a lisztbõl és a tejfölbõl kevés hideg vízzel készített habarással. Amikor felforrt, szórjuk bele a felaprított petrezselymet, és húzzuk le a tûzrõl. A hajdinagaluskához a hajdinalisztet szórjuk keverõedénybe, adjuk hozzá az apró kockákra vágott fõtt tojást, a nyers tojást, majd fûszerezzük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Kezdjük összekeverni, és annyi hideg vizet öntsünk hozzá, hogy könnyen keverhetõ tésztát kapjunk. A forrásban lévõ zöldséglevesbe szaggassunk hosszúkás hajdinagaluskákat. Forraljuk fel, majd takaréklángon fõzzük 10-12 percig, végül szûrjük le és öblítsük le. Tálaláskor a hajdinagaluskát tegyük tányérba, merjük rá a langyosra vagy teljesen kihûtött tejfölös céklalevest, és szórjuk meg aprított petrezselyemmel és õrölt borssal.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.