Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csirkés-currys rizsleves

Megnézte: 2617
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 3 egész csirkecomb
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 10 dkg hosszú szemû rizs
- fél dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál curry
- só, õrölt bors
- 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a lebõrözött, kicsontozott, kisebb kockákra darabolt csirkecombot, és süssük fehéredésig. Szórjuk bele a kis kockákra vágott répákat, és pirítsuk még 2-3 percig. Öntsük fel 1,5 liter vízzel, amikor felforrt, ízesítsük sóval, borssal, curryvel, és közepes tûzön fõzzük félpuhára. Szórjuk bele a rizst meg a petrezselymet, keverjük össze, és lassan, gyöngyözve fõzzük készre. Amikor lehúzzuk a tûzrõl, nem baj, ha a rizs kicsit roppanós, mert a forró levesben 10 perc állás közben majd teljesen megpuhul. Forrón tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.