Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldséges gombapástétom

Megnézte: 4334
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Köretek

Hozzávalók:

- 50 dkg csiperkegomba
- 5 dkg vaj
- 10 centi póréhagyma
- 2 roppanósra fõzött sárgarépa
- 1 roppanósra fõzött fehérrépa
- 15 dkg leforrázptt kelbimbó
- 2 közepes, héjában fõtt burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 szál rozmaring
- 2 nagyobb tojás
- só, õrölt bors
- a forma kikenéséhez: vaj

Elkészítés:

A megmosott gomba felét vékony szeletekre vágom, félreteszem, a másik felét kicsire aprítom, és a forró vajban megfuttatom. Beleszórom a felszeletelt pórét, az apróra vágott répákat, a kelbimbót, és közepes tûzön, rázogatva összepirítom. Lehúzom a tûzrõl, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, petrezselyemmel, rozmaringgal fûszerezem, belereszelem a meghámozott fõtt krumplikat, majd amikor langyosra hûlt, belekeverem a tojássárgákat is. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítom. Egy kivajazott kerek pástétomformát kibélelek a gombaszeletekkel, megsózom, borsozom, ráöntöm a habos masszát, és forró vízzel töltött tepsibe téve 120 °C-os sütõben 25-30 perc alatt kigõzölöm. Forrón tányérra borítom, és cikkekre vágva kínálom. Vigyázzunk, mert gyorsan összeesik.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.