Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Töltött paprika hajdinával

Megnézte: 4471
Fő számára: 5
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

1 kg kaliforniai paprika sárga
150 g hajdina
1 db füstölthús ízesítő kocka
2 db tojás
70 g gomba szárított
1 üveg tejszínes gombás szósz
2 db vöröshagyma közepes
2 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

A hajdinát főzzük meg kb. 400 ml vízben, amibe füstölthús ízesítő kockát teszünk.

A szárított gombát áztassuk be és főzzük meg. Szűrjük le, a főzővizet tegyük félre (kb. 3 dl maradjon). Vágjuk apróra a gombát, a hagymát, majd forró olajon együtt pirítsuk meg azokat.

A kész hajdinához adjuk hozzá a gombát és a hagymát, valamint a nyers tojást és keverjük össze.

A paprikát mossuk meg, töröljük szárazra és vágjuk le a tetejét. Szedjük ki a csumáját a magokkal együtt.

Az így előkészített paprikát töltsük meg a gombás hajdinával.

Tegyük egy edénybe és öntsük le a gomba alaplével és ízesítsük ételízesítővel szükség szerint. Pároljuk addig a paprikát, míg megpuhul.

A kész paprikákat tegyük át tányérokra. A tejszínes gombás szószt forraljuk fel úgy hogy a gombás főzőléből adunk hozzá, majd ezt öntsük a paprikára.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.