Elkészítés:
A hajdinát főzzük meg kb. 400 ml vízben, amibe füstölthús ízesítő kockát teszünk.
A szárított gombát áztassuk be és főzzük meg. Szűrjük le, a főzővizet tegyük félre (kb. 3 dl maradjon). Vágjuk apróra a gombát, a hagymát, majd forró olajon együtt pirítsuk meg azokat.
A kész hajdinához adjuk hozzá a gombát és a hagymát, valamint a nyers tojást és keverjük össze.
A paprikát mossuk meg, töröljük szárazra és vágjuk le a tetejét. Szedjük ki a csumáját a magokkal együtt.
Az így előkészített paprikát töltsük meg a gombás hajdinával.
Tegyük egy edénybe és öntsük le a gomba alaplével és ízesítsük ételízesítővel szükség szerint. Pároljuk addig a paprikát, míg megpuhul.
A kész paprikákat tegyük át tányérokra. A tejszínes gombás szószt forraljuk fel úgy hogy a gombás főzőléből adunk hozzá, majd ezt öntsük a paprikára.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.