Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Gombás borjútokány

Megnézte: 3512
Fő számára:
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

45 dkg borjúlapocka
10 dkg húsos füstölt szalonna
20 dkg gomba
3 ek. olaj
1 dl száraz bor
2 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pritamin paprika
2 dl tejföl
1 ek. liszt
mustár
1 babérlevél
majoránna
bors
tarka bors

Elkészítés:

A húst kisujjnyi, a szalonnát keskeny csíkokra vágjuk, a vöröshagymát, fokhagymát finomra aprítjuk, a gombát szeleteljük, a paradicsompaprikát kis kockára daraboljuk.

1 evőkanál zsiradékban a szalonnát lassan pirosra sütjük, a gombát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, megpároljuk, zsírjára sütjük, kicsit lepirítjuk, félretesszük.

A maradék zsiradékban a vöröshagymát enyhe szalmasárgára pirítjuk, rajta a fokhagymát is megfuttatjuk. Hozzáadjuk a húst, magas hőfokon folytonos keveréssel körülpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával, babérral ízesítjük, meglocsoljuk borral, lefedve, takarékon puhulásig saját levében pároljuk. Hozzáadjuk a félretett szalonnás gombát és a kockázott pritamin paprikát, együtt pároljuk néhány percig.

A tejfölben kikeverjük a lisztet kb. 2 dl vízzel, behabarjuk a tokányt, összeforraljuk, közben szükség szerint a fűszereket pótoljuk, durvára őrölt tarka borssal, kevés mustárral ízesítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.