Megnézte: 3615
Fő számára:
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Vadételek
Megnézte: 3615
Fő számára:
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Vadételek
1,5 kg borjúcomb vagy hátszín
3 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál zsír
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
2 teáskanál liszt
1 paprika
1 paradicsom
tejföl
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
só
A húst felkockázzuk. A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a húst, vagyis ugyanúgy készítjük, mintha pörköltet főznénk, csak az őrölt pirospaprikát kétharmad főzésnél tesszük hozzá. Ekkor ízesítjük a köménnyel is.
Ha megpuhult a hús, a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert tejszínt, és jól kiforraljuk.
Galuskát kínálunk tejföllel a tetején.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.