Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Pulykasteak salátával

Megnézte: 3249
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

60 dkg pulykamell
10 dkg mozzarella
1 db paradicsom
4 levél bazsalikom
2 evőkanál olaj

őrölt bors

A salátához:
1 fej friss saláta
15 dkg rukkola

Az öntethez:
8 evőkanál fehérbor ecet
8 evőkanál olívaolaj
15 dkg vegyes olajbogyó
3 szál zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 evőkanál durvára vágott petrezselyem

őrölt bors

Elkészítés:

Megtisztítjuk, megmossuk, és megszárítjuk a salátákat. A hagymát, olajbogyókat, apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.

Az olajat kikeverjük a mustárral, hozzáadjuk a borecet, sót, borsot, fokhagymát és az összevágott hagymát, olajbogyót. Belekeverjük a petrezselymet is és hűtőbe tesszük.

A húst megmossuk és 4 szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.

Minden húsra teszünk egy szelet mozzarellát és egy karika paradicsomot. Teszünk rá egy levél bazsalikomot, majd kettéhajtjuk a hússzeleteket. Olajozzuk, és forró serpenyőben megsütjük. Tálaláskor tányérra tesszük a salátát, meglocsoljuk az öntettel, és mellé helyezzük a sült hússzeleteket.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.