Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Káposztával töltött kacsacomb

Megnézte: 3253
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

4 db kacsacomb
10 dkg húsos szalonna
30 dkg szálas savanyú káposzta
10 dkg hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db alma
0,5 dl olaj
majoránna



A körethez:
40 dkg héjában főtt burgonya
50 dkg lilahagyma
15 dkg főtt répa
40 dkg kínai kel
0,5 dl balzsamecet
1 dkg barnacukor
1 dl olaj

őrölt fehérbors

Elkészítés:

A kacsacombokat megtisztítjuk, megmossuk. A káposztát kimossuk, majd a kis kockákra vágott kiolvasztott szalonnán, pici vízzel, 10-15 percen át pároljuk. A kacsacombokon bőre alá töltjük a káposztát. Megszórjuk sóval, majoránnával.

Tepsibe tesszük a megtisztított, szeletelt hagymát, fokhagymát, almát, rátesszük a combokat, aláöntjük az olajat és kevés vizet. 160 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük, és gyakori locsolgatás mellett sütjük 90-100 percen át. (Ha szükséges, pótoljuk a vizet.)

Ameddig sül, elkészítjük a köretet. A főtt burgonyát megtisztítjuk, durvára lereszeljük, és egy teflon serpenyőben, forró olajon pirosra pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A megtisztított hagymát vékony cikkekre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a cukrot, amikor karamelizálódott, teszünk rá kevés vizet, pici sót, és 10 percen át pároljuk. Akkor ráöntjük az ecetet, még kevés vizet, és 20 percen át lassan pároljuk (a végén sűrű szaftnak kell lennie), majd a tűzről levesszük.
A kínai kelt megtisztítjuk, vékonyra metéljük. Sózzuk, és 10 percen át pihentetjük. Ezután kevés forró olajon 10 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor tányérra tesszük a pirított burgonyát, a párolt balzsamecetes hagymát, pirított káposztát és főtt répát. Mellé helyezzük a kacsacombokat, amit meglocsolunk a szafttal.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.