Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Mogyoróvajas keksz

Megnézte: 3615
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

100 g mogyoróvaj
250 g liszt
100 g vaj
100 g cukor
100 g barna cukor
1 db tojás
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só

Elkészítés:

A sütőt 170-180 fokra előmelegítjük.

A mogyoróvajat és a vajat habosra keverjük a cukrokkal és a csipet sóval, majd belekeverjük az egész tojást. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
15-20 percre hideg helyre tesszük, majd diónyi gömböket formázunk a tésztából és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük egymástól 2 diónyi távolságra, mert sütés közben megnőnek.

Egy villa fejével lenyomjuk a gombócot, majd a villa mintájára merőlegesen újra megismételjük a lapítást, így szép lapos süteményformánk lesz, mintával a tetején.

Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Néhány percig a tepsiben hagyjuk pihenni, majd sütemény lapáttal óvatosan kiszedjük és rácsra tesszük hűlni.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.