Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csokoládékrémes habcsókpite

Megnézte: 3309
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

300 g sima liszt
200 g hideg vaj, apróra vágva
45 g porcukor
4-5 evőkanál tej
35 g kakaópor
200 g jó minőségű étcsokoládé, durvára vágva
250 ml tejszín
2 tojás, enyhén felverve
4 tojásfehérje
210 g porcukor
tejszín

Elkészítés:

A lisztet, a vajat, a porcukrot és a kakaóport a tálban robotgéppel addig keverjük, amíg zsemlemorzsa szerű nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejet, és addig keverjük, amíg tésztává nem áll össze. Enyhén lisztezett nyújtódeszkán simára gyúrjuk.

A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és enyhén lisztezett sodrófával adagonként 4 mm vastagra nyújtjuk. Egy 3 cm mély, 8 cm-es kerek bordázott süteményformába belenyomunk egy tésztát, és a felesleges részt levágjuk. Kivesszük a tésztát, félretesszük, és a többivel is így járunk el. Az így kapott kis tésztaformákat a hűtőbe tesszük pihenni.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kis tésztaformákat sütőpapírral kibéleljük és rizzsel vagy szárított babbal megtöltve a tepsibe helyezzük. 15 percig sütjük. A sütőből kivéve eltávolítjuk a rizst vagy babot, majd további 10 percre visszatesszük a sütőbe sülni (amíg ropogós nem lesz).

A sütő hőmérsékletét 180 fokra csökkentjük. A csokoládét és a tejszínt egy serpenyőben alacsony lángon összekeverjük. Fém kanállal néha megkeverve 5 addig melegítjük, amíg a csokoládé megolvad és a keverék sima nem lesz. Ezután félretesszük egy kicsit hűlni.
Hozzáadjuk a tojást és alaposan kikeverjük. Az így kapott csokis keveréket a tésztába töltjük és a 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

A habcsókhoz elektromos habverővel egy tiszta száraz edényben addig verjük a tojásfehérjét, amíg „be nem csúcsosodik”. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukor feloldódik és a keverék sűrű, fényes nem lesz.

A habcsókot a sütemények tetejére halmozzuk és a sütőbe tolva 5-6 percig sütjük. Ezután 30 percre félretesszük hűlni.

Tejszínhabbal tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.