Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldségszalmával töltött gyöngytyúkmell

Megnézte: 3140
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 4 gyöngytyúkmellfilé
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 2 evõkanál mustár
- 1 csokor újhagyma
- 2 zöldpaprika
- fél dl olívaolaj
- õrölt bors
- só

a körethez:
- 70 dkg burgonya
- 1 dl tej
- 3 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 4 szál újhagyma
- 2 szál kakukkfû
- só

Elkészítés:

A mellfiléket lapjával vágjuk félbe, kissé klopfoljuk meg, és sóval, borssal, mustárral ízesítsük. A sárga- és fehérrépát, az újhagymát, a paprikát vágjuk hosszú vékony csíkokra. Vegyesen halmozzuk a hússzeletekre, sózzuk, borsozzuk meg, és szorosan göngyöljük fel. Hústûvel tûzzük össze, majd forró olajban, közepes tûzön minden oldalukat süssük pirosra. A körethez a nagyobb darabokra vágott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, és szûrjük le. Öntsük hozzá a tejet, keverjük bele a vajat, majd burgonyanyomóval törjük össze. Szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet, újhagymát, kakukkfüvet, és habverõvel keverjük habosra. Tálaláskor a burgonyapürét kanalazzuk tányérra, fektessük mellé a zöldséges hústekercset, és locsoljuk meg a sült szaftjával.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.