Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Mustáros sertésborda tejszínes parajjal

Megnézte: 3479
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

4 sertésborda
500 g burgonya
2 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál kakukkfű
2 evőkanál narancslé
2 evőkanál olívaolaj
100 g vaj
1 vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
200 g mirelit leveles spenót, felengedve
125 ml főzőtejszín

Elkészítés:

A sertéshúst megsózzuk. A mustárt a kakukkfűvel, a narancslével és az olajjal összekeverjük, a hússzeletekre kenjük, majd a tálat lefedve 20 percre a hűtőbe tesszük pácolódni.

Közben a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A vizet a fazékból kiöntjük, beletesszük a vaj felét, visszaöntjük a burgonyát és néhány perc alatt enyhén megpirítjuk benne.

Közben egy serpenyőt magas lángon felmelegítünk, majd beletesszük a hússzeleteket a páccal együtt és minden oldalukat 3 percig pirítjuk. Áttesszük egy tányérra és fóliával lefedjük. A visszamaradt pácot egy kis tálkába kiöntjük és félretesszük.

A serpenyőbe tesszük a maradék vajat és közepes hőfokon felmelegítjük. Beletesszük a hagymát és a fokhagymát és kevergetve addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul. Hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot és a főzőtejszínt, és addig főzzük, amíg a spenót megpárolódik (kb. 5-6 perc). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A húst a burgonyával és a tejszínes spenóttal tálaljuk.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.