Elkészítés:
A répákat és a burgonyákat kis kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A zöldbabot felaprítjuk. A retket felkarikázzuk. Minden elõkészített zöldséget és a zöldborsót 5 dl vízzel lábasba teszünk, sóval és borssal ízesítjük. Felforraljuk, majd kislángon 20 percig fõzzük. A spenótot apróra vágjuk, serpenyõben 5 percig pároljuk, majd 3 evõkanál fõzõlét adunk hozzá. A vajban világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel felöntjük, majd a maradék fõzõlét is hozzáadjuk. Felforraljuk, a zöldségekhez öntjük, és összeforraljuk. Levesestálba tesszük a tojássárgáját, a tejszínt, a rákokat, a kaprot, majd gyorsan keverve ráöntjük a kész zöldséglevest. Tálkákban, kaporral megszórva, forrón tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.