Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldséges-szezámmagos csirke

Megnézte: 3092
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 40 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 4 csirkecomb
- 1 evõkanál pirított szezámmag
- 2-2 evõkanál szójaszósz, száraz fehérbor és olaj
- 1 evõkanál reszelt gyömbér
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kávéskanál méz
- 1 teáskanál szezámolaj
- 6 újhagyma
- 1 kis sárgarépa
- 1 zeller
- 1 piros színû paprika
- 1 cukkini

Elkészítés:

A szójaszószt, a bort, a gyömbért, a fokhagymát, a mézet és a1 kávéskanál szezámolajat simára keverünk. A húst felszeleteljük, a mártásba tesszük, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a hagymákat, a répát és a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk: a paprikát és a cukkinit felkockázzuk. A húsdarabokat lecsöpögtetjük, óvatosan megtöröljük, a mártást félretesszük. Wokban vagy nagy serpenyõben 1 evõkanál kukoricaolajat meg 1 kávéskanál szezámolajat forrósítunk, ebben a zöldségeket roppanósra sütjük, majd kivesszük. A maradék olajat is a serpenyõbe öntjük, és pirosra sütjük benne a húst. Amikor kész, hozzáadjuk a mártást meg a zöldségeket, és összepároljuk. A szezámmal megszórva, forrón tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.