Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Ropogós tonhal lasagne

Megnézte: 3241
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

375 g friss lasagne lap
425 g tonhal, kisebb darabokra vágva
1 evőkanál citromlé
1 csésze fagyasztott borsó (csésze = 2,5 dl)

A fehér mártáshoz:
80 g vaj
1/3 csésze sima liszt (csésze = 2,5 dl)
1 liter tej
1 csésze reszelt Cheddar sajt (csésze = 2,5 dl)
1/2 csésze reszelt parmezán (csésze =2,5 dl)

A ropogós fokhagymás morzsához:
3 szelet, a héjától megfosztott fehér kenyér, finomra vágva
30 g vaj
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1/4 csésze reszelt parmezán sajt (csésze = 2,5 dl)
2 evőkanál apróra vágott friss durvára vágott petrezselyem

bors

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra (légkeverésnél 160 fokra) előmelegítjük. A lasagne lapokat egy edénybe tesszük és mikró sütőben a legnagyobb fokozaton 1 percig előfőzzük.

A tonhalat és a borsót egy tálba tesszük, meglocsoljuk a citromlével és állni hagyjuk.

A mártáshoz a szobahőmérsékletű vajat egy serpenyőben közepes hőnél felhevítjük. Hozzáadjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett két percig pirítjuk (vagy amíg a keverék fortyogni nem kezd.) Fokozatosan belekeverjük a tejet, majd öt percig főzzük (amíg a szósz besűrűsödik.)

A tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk a Cheddart, a parmezánt, sózzuk és borsozzuk.

Egy téglalap alakú, magas alu tűzálló edényt zsírral enyhén kikenünk. A lasagne lapokat egy részét egymás mellé fektetjük az alján, ráöntjük a fehér szósz negyedét, erre kerül a tonhal harmada. Megismételjük a rétegezést még kétszer, a végén lasagne lapokkal fedjük le és fehér szósszal öntjük le.

A tálat fóliával lefedjük, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg minden megpuhul.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.