Elkészítés:
A sütőt 180 fokra (légkeverésnél 160 fokra) előmelegítjük. A lasagne lapokat egy edénybe tesszük és mikró sütőben a legnagyobb fokozaton 1 percig előfőzzük.
A tonhalat és a borsót egy tálba tesszük, meglocsoljuk a citromlével és állni hagyjuk.
A mártáshoz a szobahőmérsékletű vajat egy serpenyőben közepes hőnél felhevítjük. Hozzáadjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett két percig pirítjuk (vagy amíg a keverék fortyogni nem kezd.) Fokozatosan belekeverjük a tejet, majd öt percig főzzük (amíg a szósz besűrűsödik.)
A tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk a Cheddart, a parmezánt, sózzuk és borsozzuk.
Egy téglalap alakú, magas alu tűzálló edényt zsírral enyhén kikenünk. A lasagne lapokat egy részét egymás mellé fektetjük az alján, ráöntjük a fehér szósz negyedét, erre kerül a tonhal harmada. Megismételjük a rétegezést még kétszer, a végén lasagne lapokkal fedjük le és fehér szósszal öntjük le.
A tálat fóliával lefedjük, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg minden megpuhul.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.