Elkészítés:
Megdinsztelem a hagymát az olajon és a vajon, majd hozzáteszem a felkockázott sonkát és összepirítjuk. Amennyiben már puha a hagyma, beleteszem a fokhagymát is, majd ha érződik az illata, a felengedett spenótot. A ricottát belekeverem és eldolgozom. Összeforralom, majd tejszínnel és tejjel lágyítom, végül megfűszerezem kakukkfűvel és szerecsendióval.
Közben egy téglalap alakú tűzálló edényt megvajazok, kevés zsemlemorzsával megszórom, majd egy rétegnyi tésztát helyezek az aljára. Kanállal teszek a szószból, aztán tovább rétegezem - mindegyik szintet jól megszórva sajttal.
Egészen addig sütöm közepesen meleg sütőben, míg a sajt szépen rápirul.
Felszeletelem,majd tálalom!
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.