Megnézte: 3343
Fő számára:
Elkészítési idő:
Kategória: Halételek
Megnézte: 3343
Fő számára:
Elkészítési idő:
Kategória: Halételek
60 dkg pontyszelet
10 dkg magvak
1 tojás
2 ek. liszt
2 ek. zsemlemorzsa
3 dl olaj
A páchoz:
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 db színes paprika
1 dl fehérborecet
2 ek. olívaolaj
2 db babérlevél
1 mk. cukor
A tálaláshoz:
1 fej saláta
1 db citrom
A besózott halakat állni hagyom, a durvára tört magokat zsemlemorzsával vegyítem.
A halat lisztbe, tojásba, magos morzsába forgatva kisütöm, forró, bő olajon 5-7 perc alatt.
A páchoz a metélt zöldségeket besózva hagyom állni 10 percet.
Kikeverem az ecetet, kevés cukrot, olívaolajat, 2 dl vizet, babért és a zöldségeket leöntöm.
A sült halat belefektetem és 1 napig érlelem a pácban.
Salátalevelekkel, citromkarikákkal és a pác zöldségeivel tálalom.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.