Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Karácsonyi töltött ponty

Megnézte: 2360
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

2 kg ponty
800 g burgonya
Kis db gyömbér
2 db paradicsom
2 db banán
2 db narancs húsa (filé)
2 dl fehérbor
100 g vaj
1/2 dl olívaolaj
1/2 fej hagyma
1 szál angolzeller szár
1 szál sárgarépa
1 mokkáskanál mustármag
2 db babérlevél
1 evőkanál curry por
1 dl tejszín

Elkészítés:

A halat megmossuk, megtisztítjuk, kizsigereljük, uszonyait levágjuk, kívül-belül besózzuk, és citromlével meglocsoljuk. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, négybe vágjuk, és kikaparjuk a magokat.

A banánt és a narancsot megpucoljuk, a narancsot kifilézzük, a banánnal együtt felaprítjuk. A paradicsomot, a gyümölcsökkel és kevés frissen reszelt gyömbérrel összekeverjük, és a pontyba töltjük. A megtöltött pontyot hústűvel vagy grill pálcákkal összetűzzük, hogy a töltelék benne maradjon. A pontyot tepsibe helyezzük, aláöntünk 1dl fehérbort, megszórjuk felkockázott vajdarabokkal, és 160-180 fokos, előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a curry szószt. Az olívaolajon az apróra vágott hagymát, répát és zeller szárat megpirítjuk, majd adunk hozzá mustármagot, babérlevelet, 1dl fehérbort, 1dl tejszínt és 1 evőkanál curry port. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, majd leturmixoljuk.

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük.
Ha a ponty megsült, a főtt burgonyával és a curry mártással tálaljuk.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.