Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Marhahúsos-kecskesajtos padlizsánhajó

Megnézte: 3258
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

2 db padlizsán
40 dkg darált marhahús
15 dkg kecskesajt
néhány levél bazsalikom
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál olívaolaj
reszelt sajt
bors

Elkészítés:

Előre beáztatom a római tálat.

A padlizsánt felezem, jól kivájom a közepét, amit össze is kockázok, a sajtot áttöröm villával.

Összekeverem a padlizsán kockákat és a sajtot a darált hússal, az összezúzott fokhagymával, a pirospaprikával, kevés sóval, sok borssal, végül vágott bazsalikommal ízesítem.

Olajjal vékonyan kenek egy tálat, ráteszem a húsos masszával megtöltött padlizsánokat, végül lefedem.

Hideg sütőbe tolva sütöm 1 órát, 200 fokon. Ezután a tetejét levéve reszelt sajtot szórok rá és néhány percre visszatolom a sütőbe.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.