Megnézte: 1614
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Halételek
Megnézte: 1614
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Halételek
200 g lazac filé
3-4 gerezd fokhagyma
5 koktélparadicsom
1 lime leve
1 dl Chardonnay (fehér bor)
2 dl főzőtejszín (20%-os)
olíva olaj
250 g farfalle tészta
1 teáskanál szerecsendió
petrezselyemzöld
parmezán sajt
só
bors
A tésztát megfőzzük. Mialatt a tészta fő, elkészítjük a lazacot. Megpirítjuk az olívaolajon az apróra vágott fokhagymát, majd a kockákra vágott lazacfilét is hozzáadjuk és hirtelen megpirítjuk. Rácsorgatjuk a lime levét, majd a bort is hozzáadjuk és összepároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint a szerecsendiót is beleszórjuk. Beleöntjük a főzőtejszínt, és körülbelül 5-8 percig még pároljuk. Végül beleszórjuk a felezett koktélparadicsomokat, majd összekeverjük.
Tálaláskor a tányérra szedett tésztára halmozzuk a tejszínes lazacunkat.
Petrezselyem zöldjével és parmezánforgáccsal díszítve tálaljuk!
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.