Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Boros marharagu

Megnézte: 1752
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

1,2 kg marhalapocka
30 ml olívaolaj
4 kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 sárgarépa, vastagra karikázva
2 zeller szára, vastagra karikázva
1 evőkanálnyi friss kakukkfű
2 babérlevél
2 friss rozmaring ág
2 evőkanál paradicsompüré
1 pohár száraz vörösbor
2 db 400 g-os hámozott negyedelt paradicsom konzerv
240 ml marhahúsleves (kockából)
4 kis piros chili, hosszában félbevágva

Elkészítés:

Az olajat egy nagy vastag falú lábasban közepes lángon felhevítjük. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd több tételben az olajon minden oldalát megpirítjuk (4-5 perc adagunkén). A lábasból kivesszük és egy tálba félretesszük.

Az összevágott vöröshagymát a sárgarépa- és zellerkarikákkal a lábasba tesszük, 3 percig pirítjuk (vagy amíg barnulni nem kezd), hozzáadjuk a kakukkfüvet, a rozmaringot és a babérlevelet, 1-2 percig tovább pirítjuk, amíg az illata érződni nem kezd. Ekkor hozzáöntjük a bort, két percit tovább főzzük, majd visszatesszük hozzá a húskockákat is.

Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és –pürét, felöntjük a marhahúslevessel, majd a lángot nagyobbra véve alatta felforraljuk. Megint csökkentjük a hőt (takarékra vesszük) és fedő alatt két óráig – vagy amíg a marha meg nem puhul – tovább főzzük. Hozzákeverjük a chilit (ízlés szerint), ha szükséges, sózzuk és borsozzuk és további tíz percig főzzük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.