Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Boros spárgaleves

Megnézte: 3291
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

500 g spárga
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
40 g liszt
40 g vaj
750 ml húsleves (kockából)
100 ml fehér bor
200 g tejföl
szerecsendió
pirított kenyérkockák

bors

Elkészítés:

Megtisztítjuk a spárgát: 10-15 percre jéghideg vízbe áztatjuk, ezután a leszárogatott spárgák könnyebben hámozhatók. A legjobb a speciális spárgahámozó, de a jó éles krumplihámozó is megteszi. A spárgát a fejénél fogjuk meg és a fölső harmadától lefelé hámozzuk meg, majd az alsó végéről vágjuk le a beszáradt darabot. A megtisztított spárgát 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

A sót és a cukrot 1 liter forrásban lévő vízhez adjuk, beletesszük a spárgát és 12-15 percig főzzük.

Közben a vajat egy serpenyőben felhevítjük. A tüzet mérsékeljük alatta, megpirítjuk rajta a lisztet, és felöntjük a húslevessel. Hagyjuk a levest felforrni, majd rövid ideig főzzük. Belekeverjük a bort és a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Beletesszük a spárgát, egyet rottyantunk rajta, majd csészékben, pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.