Megnézte: 2079
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek
Megnézte: 2079
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek
Halhoz:
4 szelet ponty
4 szeletke vaj
4 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyemzöld
só
bors
Káposztához:
1 közepes fej vöröshagyma
40 dkg savanyú káposzta
1 gerezd fokhagyma
fél csokor friss kapor
1 evőkanál őrölt fűszerpaprika
3 dl víz
só
őrölt kömény
A halszeleteket megmossuk, megsózzuk, jénai tálba tesszük, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, a vajat, az aprított petrezselyemzöldet és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25 perc alatt puhára pároljuk, majd az alufóliát levéve, grill fokozatra kapcsolva 6-8 perc alatt pirosra pirítjuk.
Amíg a hal készül, a vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, némi zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan elkeverjük, és végül jöhet bele a savanyú káposzta (ha túl savanyú, akkor felhasználás előtt néhány léről átmossuk), az aprított kapor, a só, a kömény. Felöntjük a vízzel és fedővel lefedve 15 perc alatt puhára pároljuk.
Ha túl sok víz maradna alatta, akkor azt fedő nélkül, néhány perc alatt elfőzzük róla.
Ha a hal elkészült, forrón, a savanyú káposztával, ízlés szerint tejföllel kínáljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.