Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csikós tokány

Megnézte: 3789
Fő számára:
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

60 dkg sertéslapocka vagy comb
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej hagyma
1 db kisebb paradicsom
1/2 db paprika
10-15 dkg kockázott bacon
1 evőkanál paprikakrém vagy 1 teáskanál fűszerpaprika

csipet őrölt bors
2 teáskanál morzsolt majoránna
1 kávéskanál finomliszt
1 nagy evőkanál tejföl
olaj

Elkészítés:

A húst kisujjnyi széles hosszúkás csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk.
Egy lábasba beleszórjuk a szalonnát, kevés olajon sütni kezdjük, vigyázva, ne égjen meg. Rászórjuk a hagymát, átforgatjuk, pici sóval meghintjük. Pár perc alatt dinsztelődik annyit, hogy rátehetjük a húst. Fehéredésig forgatjuk a forró zsiradékban, majd rátesszük a paprikakrémet vagy fűszerpaprikát és az időközben apróra vagdalt paprikát és paradicsomot.

Megszórjuk őrölt borssal, majoránnával, sóval. Erre azért figyeljünk, mert nem csak a szalonna füstölt, de a paprikakrémnek is van sótartalma, ha azt használunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy egy szintben legyen a hússal, és lefedve puhára főzzük.

Amikor a hús megpuhult, fedő nélkül rotyogtatjuk kicsit, hogy a felesleges leve elfőljön. Közben a tejfölt a liszttel és egy kortynyi vízzel csomómentesre keverjük, és a majdnem zsírjára sütött húsra csorgatjuk. Átkeverjük, és már készen is van.

Tálalhatjuk tésztával, nokedlivel vagy párolt rizzsel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.