Megnézte: 3903
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Húsételek
Megnézte: 3903
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Húsételek
1 kg sertéshús
1 kg burgonya
só ízlés szerint
2 dl tejföl
3 db tojás
6 csapott evőkanál finomliszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
5 dl napraforgó olaj
1 csokor petrezselyem
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Összenyomkodjuk, és a tejföllel jó alaposan kikeverjük.
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és megsózzuk. Beleforgatjuk a lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.
Egy lapos tányérra halmozzuk a krumplipürét kör alakban, szépen elsimítjuk, és körberakjuk rántott hús szeletekkel. Közepét ízlés szerint díszítjük, és fodros petrezselyemmel díszítjük.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.