Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Libasült

Megnézte: 1709
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

2 db libamell
1 db libacomb
2 db alma
1 db fehér hagyma
5 szem szegfűszeg
őrölt fahéj
borsikafű
kakukkfű
durvára darált színes bors
wok fűszerkeverék
1 dl vörösbor
A lilakáposztához:
70 dkg lilakáposzta
1 fej fehér hagyma
2 dl vörösbor
őrölt kömény
ecet
cukor

Elkészítés:

A lilakáposztát felcsíkozzuk.A felaprított hagymát serpenyőben dinszteljük és belerakjuk a káposztát.Ízesítjük sóval,ecettel, cukorral és fedő alatt pároljuk.Vörösbort öntünk hozzá és végül 2 óráig pároljuk, borral locsolgatjuk.Végén megint ízesítjük cukorral, ecettel, köménnyel.

A húst megmossuk, bevagdossuk.Forró serpenyőben, zsír nélkül sütjük őket 15 percig, bőrrel lefele.

Hőálló tálba rakjuk a hagymát, almát, szegfűszeget, fahéjat és a húst is külön fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, fahéjjal, borsikafűvel, wok fűszerkeverékkel.A libát beletesszük, vörösbort aláöntünk,fóliával fedve 1 órát sütjük, majd fólia nélkül fél órát pirítjuk 200 fokos előmelegített sütőben.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.