Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldséges tonhal

Megnézte: 2665
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 140 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 1 szelet (kb. 80 dkg) tonhal
- 20-20 dkg friss sóska és spenót
- 1 fej saláta
- 40 dkg sárgarépa
- 3 fej vöröshagyma
- 50 dkg paradicsom
- 8 vékony szelet sonka
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 dl víz
- kakukkfû
- babérlevél
- rozmaring
- olaj
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Lecsipkedjük a spenót és a sóska szárát, szétszedjük a salátát, alaposan megmossuk, leszárítjuk, és darabokra vágjuk. A hagymákat és a sárgarépákat megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot meghámozzuk, kiszedjük a magjait, a húsát pedig apróra vágjuk. Egy kiolajozott tûzálló tálba tesszük a zöldségeket, és ízlés szerint fûszerezzük. Beletesszük a halat, befedjük a sonkaszeletekkel, és meglocsoljuk a borral elkevert vízzel. Fóliával befedjük, és sütõben, nagyon mérsékelt tûzön két óráig pároljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.