Megnézte: 1689
Fő számára: 8
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Előételek
Megnézte: 1689
Fő számára: 8
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Előételek
2 szelet szendvicskenyér
1 kg paradicsom
1 kg darált hús
30 dkg konzerv kukorica
2 tojás
1 csokor koriander
2 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma
2 fej hagyma
2 evőkanál paradicsompüré
Vágjuk kockákra a kenyeret, áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki! Vágjuk össze a kukoricát! A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A paradicsomot megmossuk, daraboljuk.
Keverjük össze a tojást, a kukoricát, a fele hagymát, a húst és a kenyeret! Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ízesítsük még a fokhagymával és a finomra vágott korianderrel is!
Formáljunk golyókat a masszából!
Forrósítsuk fel az olajat, majd süssük meg benne a golyókat!
Vegyünk elő egy serpenyőt. Forrósítsunk fel 2 kanál olajat, és pároljuk meg benne a maradék hagymát! Adjuk hozzá a paradicsomot és a pürét, majd ízesítsük sóval és borssal!
Paradicsomos szósszal tálaljuk a húsgolyókat.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.