Megnézte: 1876
Fő számára: 4
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Előételek
Megnézte: 1876
Fő számára: 4
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Előételek
25 dkg füstölt, szeletelt lazac
10 dkg füstölt lazac a krémbe
25 dkg mascarpone
1 dl cukrászhab (habtejszín)
3 ek vodka
só
színes bors
metélőhagyma (snidling)
citromlé
A mascarponét simára keverjük sóval és színes borssal ízlés szerint. Ezután hozzáadjuk a vodkát, ízlés szerint citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát (snidlinget), az apró kockára vágott füstölt lazacot, majd alaposan összekeverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd pár kanállal óvatosan a masszához keverünk. (Vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen a massza!) Ezután 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Egy darab fóliát leterítünk az asztalra, majd ráhelyezünk egy szelet füstölt lazacot. Rákanalazzuk a fűszeres-mascarponés krémet, majd a fólia segítségével feltekerjük, és megformázzuk. Minden lazacszelettel ugyan így megcsináljuk. Ezután tálcára helyezzük a tekercseket, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Tálalás előtt a hűtőből kivéve, felszeleteljük.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.